mandag 14. oktober 2013

Padling - herlig høst i Oslofjorden

Vi opplever antagelig en sjelden vakker høst dette året. I Oslo har det stort sett vært fint vær i ukesvis, noe som har gitt unike opplevelser på sjøen. Selvom det ikke finnes dårlig vær, bare dårlig klær..... må vi vel innrømme at det er "det lille ekstra" når morgen etter morgen fremstår som tindrende klar, vindstille og etterhvert ble det også farverike omgivelser. På turen rundt Ostøya trykket vi på "on button" på kameraet og fikk med oss dette minnet:


Søndag var om mulig enda finere, med blikk stille hav så langt øyet rakk. Når kajakken skled utfra Nesøya hadde det ikke være noen sak å ha Drøbaksundet som turmål!

Fint å ha dette helt for seg selv en søndag formiddag med Drøbaksundet i horisonten
Drøbak ble med målet i horisonten og ble erstattet med en god økt i området Konglungen, Bjerkøya, Rauskjær, Langåra, Høyerholmen og Brønnøya. Måkene og skarvene nøt, akkurat som oss, roen på fjorden når båtene nesten er fraværende.

Måkene har sikker blandede følelser med stilletiden, ikke så mye mat å rappe nå:-)

Denne skarven har full kontroll der den speider i retning skipsleia i Oslofjorden
Tiden fra båtene nesten er borte til isen legger seg, er en tid vi lengter etter på de travle sommerdagene i juli og august. Det å ha sjøen for seg selv er en ganske så fin følelse, det føles ganske luksus i grunnen. De siste turene har vært magiske med seler, vakene fisk, hummerteiner, dovne sjøfugler og en herlig stillhet. Både rolige turer og litt raskere treningsøkter i slike omgivelser er rett og slett padlelykke:-)

Morgentur i retning Høyerholmen med Nesoddlandet i det fjerne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar