lørdag 27. juli 2013

Lyngør området - paradis for kajakk, og mye mer

Vi bare må ha det, deler av sommerferien i området Gjeving, Lyngør og Sandøya. Når man er glad i aktive dager i en av Norges fineste skjærgårder, er det bare å ta turen hit! På Gjeving kan man bo helt i vannkanten selvom man ikke har privat hytte, det er bare å bestille noen dager på Bokhotellet Lyngørporten og til og med få egen brygge! Skjærgården her gir padlemuligheter både innaskjærs og ute på det åpne havet, her kommer vi oss ut uansett vær. Det er også supre løpestier på heia og fint å sykle til Risør, Borøya og på stille grusveier. Med disse omgivelsene sammen med de øvrige fasilitetene som Lyngørporten tilbyr, har vi det i grunnen helt perfekt.
Lyngør Fyr med magisk morgenpadling
Bokhotellet Lyngørporten, her bor vi rett i vannkanten
Lyngør og øyene rundt er idyll. Fra brygga på Gjeving er øyene lette å nå. En runde rundt de 3 Lyngørøyene, rundt Askerøya ( fint for oss som er fra Asker:-) ) og turen til Sandøya er alle obligatoriske turmål, like fine opplevelser hver gang. Er det ekstra fint på sjøen, tar vi også turen til Kilsund. Dette er turer fra ca. 10 km og opp til 3 - 4 mil, litt avhengig av hvordan vi legger ruta. Det er best å starte tidlig om morgenen eller å ta turen i kveldinga, da er sjøen ofte roligst og båtbølgene nesten fraværende! Man kan også styre unna de 3 - 4 travle ferieukene som man f.eks gjør ved å ta turen hit helger vår og høst.
" Kajakkpassasjen " på Lyngør - her kommer ikke båtene igjennom, så den er vår:-)
God og glad padler på vei til Sandøya
Så hjem til middag på brygga

Boktips, god krim i sommervarmen:
Lyngørporten er Bokhotellet, og det var vel derfor krimforfatteren og politimannen Jørn Lier Horst stakk innom i går kveld. Han fortalte om sin kriminaletterforsker William Wisting, som gjør at jeg nå starter på en bok, selvfølgelig signert av Jørn. Etter å ha innledet sommeren med Jo Nesbøs Politi, blir det spennende å bli kjent med "Oscar Wistings barnebarn". Oscar var jo Roald Amundsens hjelper og så det må jo love godt for et nytt bekjentskap! I tillegg til disse to leser jeg også krim av Eirik Wekre i sommer, mye god spenning på bryggekanten. Blir ikke det nok, fikk jeg akkurat øye på en stabel av bøker i resepsjonen også.

Vakre Lyngørsundet med øyene på UNESCOS verdensarvliste
Sommeren 2013 vil inngå i minneboka som en av de med det beste været. De dagene vi nå opplever på Gjeving er bonus. Mer enn 20 grader og shorts på brygga timer etter at sola har gått ned liker vi.  Samtidig er vi utrolig glade for turene våre her, uansett vær og vind. Her er det uteliv i massevis og akkurat den ferieformen som gir påfyll av det som kropp og sjel trenger!

Her er det høy trivselsfaktor på morgenturen
Månen stiger opp fra havet ved Lyngør fyr


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar