tirsdag 24. juni 2014

Inspirasjonsmeny med kajakk på Engø Gård, Tjøme

Det er fint å tilbringe midtsommerdager på Tjøme. Engø Gård lokket med kajakkurs og da var det bare å ta turen til Vestfoldidyll!

Midtsommer og de søteste markjordbær på Tjøme
Engø Gård, her er det godt å være
Tjømeskjærgården byr på blankpolerte svaberg, Verdens Ende, myke sandstrender og blått hav så langt du ser. I sommermåndene er området som skapt for utetid og friluftsliv. Vi vet fra tidligere opphold at Engø Gård byr på overnatting og mat i ypperste klasse. Kombinasjonen av friluftsliv, trening og mat er godt for kropp og sjel! På årets lengste dag inviterte Engø Gård til kajakkurs. Kjøkkenet toppet så en ispirerende opplevelse på sjøen med nettopp, en inspirasjonsmeny til middag. Inspirasjonen startet allerede i vannkanten og fortsatt til sola gikk ned.

Kajakker venter på sine padlere blant blankpolerte svaberg på Tjøme
Sammen med Olympia Sport inviterte Engø på kurs for nybegynnere. Når man melder seg på en opplevelse som dette, har man som regel tenkt "så fint det hadde vært å padle kajakk". Det å kunne være med på et kurs, få kajakker og tilbehør servert i vannkanten sammen med en god instruktør er nettopp det som skal til for å ta steget ut på havet.

Forventningsfulle førstegangspadlere får sine første padletips, kanskje til en ny lidenskap
Stødige havkajakker, neste vindstille sjø, instruksjon og godt pågangsmot er det som skal til for en vellykket første dag i kajakken. Dagen på Tjøme ble nettopp det. Hvis man går med en liten drøm om å padle kajakk, er et nybegynnerkurs som dette måten å komme i gang på.  Det ble en god dag ved Verdens Ende for de som tok skrittet og ble med på kurset. Teori på land, instruksjon og teknikktips på vannet og selvbergingsteknikker gav en god innføring i kajakksporten. Det var en fornøyd gjeng som samlet seg rundt middagbordet om kvelden, med følelsen av å mestre noe nytt og med drømmer om mer padling og kanskje også å investere i sin egen kajakk.

Det er flott padleområder på Tjøme, her med Færder Fyr i det fjerne
Tilbake på Engø Gård etter timene på sjøen, vartet kjøkkenet opp med Inspirasjonmeny i god Engø stil. Med urter og markjordbær fra eget tun, tomat fra Kjær, geiterømme fra Ørsta, gås fra Vestfold og et hav av smaker, var det en litt sliten og veldig godt fornøyd gjeng som krøp til sengs etter en god midtsommeropplevelse både på sjøen og rundt bordet.

Maten på Engø Gård er vakker kunst og smaker deretter
 Vips, så var markjordbærene fra hagen bidrag i desserten
Kurset var to dager. Etter den første dagen med instruksjon, var det klart for en litt lengre tur i blant sjøfugler, holmer og skjær. Også dette ble en god økt til tross for frisk bris i kastene. Det ble født noen nye padlere på Tjøme disse dagene, og de vil helt sikkert også inspirere andre til å følge etter! Kanskje du også får lyst til å padle? Både Olympia Sport, andre kajakkbutikker og kajakklubber arrangerer jevnlig kurs. Det ligger mange uker med sjøliv foran oss langs landets vakre kyst, med en kajakk får man definitivt det lille ekstra av påfyll, opplevelser og velvære!

En gjeng med nye og glade padlere  mellom svabergene i Tjømeskjærgården

2 kommentarer:

  1. Anonym6/27/2014

    Ser ut som et herlig opplegg. Håper jeg får det med meg på forhånd neste gang.

    SvarSlett
  2. Fint det frister med kajakk på Tjøme og Engø! Tipper Engø vil gjenta dette, de som ligger "midt i smørøyet" av så fine padlemuligheter!

    SvarSlett