lørdag 27. september 2014

Kortreist høstferie - Nesøyskogen og en og annen Markatopp

Gikk en tur på stien og hørte skogens ro, det er Nesøyskogen det. En morgentur disse høstferiedager er et og annet rådyr, en hakkespett på jobb, noe få andre fugler som har bestemt seg for å bli i vinter og idyllen ved Nesøytjernet. Akkrat sånn var det i denne skogen i dag.

Skogens ro langs stiene i Nesøyskogen
Sivene vaier i brisen ved Nesøytjernet
Nesøytjernet som en gang produserte isen som ble solgt til den bririske adelen, leser vi på informasjonsskiltet
Høstendekorasjonene gjør seg godt i sitt eget elemet

Det bugner av høstferietips om dagen, til fjells, til syden, til storbyer og til kysten. Bilder på instragram merkes med #HappyHøst. Da er det fint å minne hverandre på at vi kan ha det ganske fint hjemme også, Nesøya med skogen, tjernet, sjøen med Hvamodden, pølser på termos, fortsatt badetemepratur for de barske, padleturer og Brønnøya. Så ligger Marka der rett utenfor døra med toppturene, vannene og serveringsstedene. Joda, det går fint å ha de gode høstferieopplevelsene både borte og hjemme. Her er det kortreist til naturopplevelsene hver dag.

Skaugumåsen, en kort topptur med start ved kongelige omgivelser ved Skaugum og Semsvannet
Kolsåstoppen, den enkleste toppturen i nabolaget, med flott utsikt til Nesøya
Soloppganger og solnedganger er fint å få med seg før dagene blir enda kortere. Vi som har Hvamodden kan jo bare rusle ned der på de fine dagene og få med oss nye lysformasjoner hver dag. God høst!

Torsdag kveld, ikke fra Nydalen, men fra HvamoddenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar