torsdag 30. mai 2013

Padling i vakre Nord Norge!

Det er mange flotte sommerferier med norsk natur som hovedigrediens, en av dem for oss her i sør er å legge kajakken på bilen og ta turen mot nord. En tidligere padletur langs Helgelandskysten og Lofoten hadde gitt mersmak. Det var magisk og vi husket øyeblikk som dette


Det eneste som gjorde oss betenkt var den laaaaange kjøreturen. Derfor tok vi denne gangen den behagelig varianten med verdens vakreste sjøreise. Hurtigruten hadde nemlig plass til både bilen og kajakkene. Det var ganske behagelig å nyte midtnattsola, et par stimer med hvaler og et glass med noe godt på dekk uten å tilbringe mil eller mil på asfalten. Det er ikke alle skipene som tar med seg bil, og servicen på skipene varierer. Blant de to skipene vi var på er klart favoritten Trollfjord, her fant vi det lille ekstra som gjorde at det også var verdt pengene.

Vårt første stopp var Hamsunds rike. Vi ankom Tranøy etter en kjøretur fra Bodø, og hvilken ankomst forfatterens etterfølgere gav oss! Havblikk, skyfri himmel, øyas konditor hadde søndags åpent bakeri og det definitivt uten å tenke på kalorier. Vi satte kajakkene på vannet og skjønte at vi akkurat i dette øyeblikket fikk en av de vakreste padleturene vi noen gang vil ha. Det var magisk, en " topptur " på havet. I enden på blindveien sjekket vi så inn på Edvardas Hus, som i tillegg til himmelske senger bød på times fersk torsk til kveldens middag.

Tranøy i havblikk, og dette er ikke et maleri

Tiden setter sine spor
Så gikk ferden videre til Lofoten og magien fortsatte. Nyvågar Rorbuhotell i Kabelvåg er en god base for padling, enkelt å oppbevare kajakkene, enkelte å sette de på vannet og fine rorbuer. Det var et godt valg å ha en base, og så ta bilen til andre attraktive startsteder som Laukvik, Eggum og Gimsøya. Nusvåg og Reine er andre perler, de opplevde vi på forrige tur.

Havblikket fortsatte og morgenturen fra Nyvågar til Henningsvær er også med videre i livets minnebok. Ikke en krusning på havet, en ekte Lofottorsk som bet på kroken og lunsjpause med torsksetunger på Fiskekrogen. Finere dag oppleves sjelden, og den ble avsluttet med torsken i Øyvinds fiskesuppe.


Og vips, så lå den i fiskesuppa

Midtnattsola tittet frem til stadighet de 10 dagene i nord. Returen fra Svolvær til Trondheim ble stort sett tilbragt på dekk i shorts. Det var ganske fint å hvile padlemusklene i solstolen mens vi passerte vakre Helgelandskysten og de 7 søstre. Det blir garantert flere padleturer nordover! Neste drøm er å stoppe allerede ved Brønnøysund, finne veien til Vega og få de magiske opplevelsene rundt Vega med vertskapet Anna og Jon og utforske deler av øyriket som pryder denne delen av kysten vår.
På vei mot Henningsvær







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar