søndag 2. juni 2013

Treningsøkt mellom øyene i Oslofjorden

Oslofjorden med de mange idylliske øyene byr på flotte treningsmuligheter. Det er ganske så fint på en sommerdag å bruke morgenene til en treningsøkt på sjøen. Vestfjorden, som skjærgården i Asker og Bærum kalles, byr på øyer som Brønnøya, Langåra, Ostøya samt holmer og skjær som Skauer´n og Rauskjær. Padler man ikke, kan disse også oppleves ved å ta båten Rigmor som går i rute fra Sandvika hele sommeren. Rigmor tar deg ut til idylliske picknik steder, stier for gå - og løpeturer og fine strender.

I dag var det mange båter som lå i Middagsbukta og ved Skauer´n etter å ha tilbrakt lørdagskvelden og natten til sjøs. Noe dristet seg til et morgenbad, mens vi hadde god fart blant sjøfuglene. Buldrende skyer lå i horisonten, så vi ante at lyn og torden fort kunne knappe inne på dagens sjøaktivitet. Kommer lynet over hodet, er det greit å ikke være ute på åpent hav i en kajakk.

En stille morgen ved Skauer´n


Padling er god trening
Padling gir god trening for hele overkroppen; mage, rygg og armer. Mange padler ofte alle turer i samme fart. Har du lyst kan du variere tempoet litt og få enda bedre treningsutbytte – da får du også kondisjonstrening på kjøpet. Etter god oppvarming 20 – 30 minutter foreslår jeg 2 x 10 minutter kortintervall; først 10 minutter med 70 sekunder innsats og 20 sekunder rolig. Husk at du skal holde på i 20 minutter totalt så ikke brenn alt kruttet på de første – og tenk på teknikken så det ikke blir for mye plask. Deretter 10 minutter med 40 sekunder innsats og 20 sekunder rolig. Det er lov å være grei med deg selv og kjøre intervallene i medvind – da er det lettere å få til flyt og teknikk. Dersom du synes 2 x 10 minutter er for mye – start med 2 x 5 minutter. Etter intervallene er det fint å padle rolig resten av turen og bare nyte livet på sjøen:-)

Kristin i fint driv ved Brønnøya
Rolig padling mellom intervalløktene

Følg med videre på bloggen så kommer det flere trenings– og teknikktips.

Nå ligger det måneder med sjøliv foran oss. Det er bare å glede seg til å gå i land for sol, bad og blåskjellplukking med tilhørende måltider. Da er det også greit å ha gjort unna en treningsøkt først, alltid litt bedre følelse å ligge rett ut på et skjær når pulsen har vært godt i gang allerede. Svømming er også en super form for trening i sjøen nå, snart er det 20 grader i vannet!

Denne stolte svanen holder til ved Rauskjær


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar