mandag 24. juni 2013

Beitostølen - bareKos og sykkel

Midtsommerhelg, det er helgen for " det lille ekstra". Når vi tar med syklene til fjells er ofte Geilo målet, som har varierte og fine turer. Denne gangen falt valget på  Valdres og Beitostølen. Med Anna Pavlova   (ingen midtsommeraften uten) i baksetet og sykler på taket dro vi avgårde for en helg med
"det lille ekstra".
Anna Pavlova, ingen midtsommer uten!
På 2 hjul utfra Beitostølen:
På Beitostølen er det godt å være! Nok å velge av overnattingssteder og nært til alt man trenger. Vi sjekket inn på Stølstunet, hvor vi bodde på nye, fine leiligheter. Etter en god natts søvn med ditto frokost var vi klare til å innta fjellet på 2 hjul. Vi valgte Jotunheimveien som går mellom Bygdin og Vinstra. Yr.no hadde advart mot ekstremværet "Geir" og en lokal kar advarte mot løs grus på veien. Nok en gang viste det seg at det beste er å kaste seg ut idet og ta det som det kommer. Og ganske riktig, snart skinte sola og underlaget var perfekt. Vi kunne bare nyte vakkert fjelllandskap, spurter hvor konkurranseinnstinkte slo til og isstopp på turisthytta. Når vi på returen til Bygdin nøt båtis, som alibi for at fjellet og ikke fjorden ble valgt som midtsommerarena, tok vi en titt på Hildes RunKeeper. Den viste at vi hadde passert 40 km og brukt 950 kalorier:-). I følge Hilde er denne app´n en god motivator å ha med seg på tur. Jotunheimveien er en fin sykkelvei, tar man hele veien til Vinstra er turen drøye 80 km. Vi kortet den godt inn, og fikk allikevel en lang nok økt. Vel tilbake var det godt å slå på badstua og lade opp til kvelden hvor vi fortjent skulle skeie ut i matveien.
Hilde koste seg med en sykkeløkt på Jotunheimveien
Juni og vinteren har sluppet taket på sommerens lengste dag
bareKos:
Mat og drikke er kos! Når Beitostølen i tillegg byr på en restaurant som bærer navnet bareKos, er det ikke noe å tenke på. Vi skulle dit! Det ble en  kveld med gode smaker, og før kvelden var omme var nok dagens forbruk av kalorier godt kompensert.
Gode kamsjell på bareKos på Beitostølen
Smakte fortreffelig med carpaccio av rein også!
Før vi satte kursen hjemover, måtte vi ha en sykkeltur til. Fra Beitostølen startet vi med å trille 2,5 km ned til Beito. Det var ikke langt, men vi tapte jo fryktelig mange høydemeter på en kort stund! Det var bare å trøste seg selv med at bakkene opp vil være en god avslutning på turen ( sa den sprekeste i følget). Vi syklet så videre på Slettefjellveien. Vi rakk ikke hele runden rundt Slettefjellet denne dagen, de som rekker den får en fin tur på drøye 60 km. Vi tar den neste gang!
Det er bare å smile av sånne dager på fjellet, her i utkanten av Jotunheimen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar