søndag 11. august 2013

Sykkelturen som har det meste - Storflåtan og Storgata

Sykkeltilbudet og tilretteleggingen i Marka er unikt og blir enda bedre når det kombineres med noen byopplevelser. Med opplagte bein og kamera i sekken, testet vi for oss en ny variant. Den ble både minnerik og lang!

Fint med kamera i sekken, også på en helt vanlig sykkeltur
Vi startet turen hjemme på Nesøya. Vi hadde studert kartet og blinket ut både Lommedalen, Krokskogen, Nordmarka og Akerselva som dagens mål. På turen mot Lommedalen la vi veien om Handelstedet Bærums Verk, denne idyllen som skogeier Løvenskiold tar så godt vare på. Deretter gikk det raskt mot By og videre langs elva Lomma. Snart var vi på turens høyeste punkt, Gaupeskardsveien 530 moh. med flott utsikt mot Tyrifjorden.

Bærums Verk, denne gangen sto vi over den gode latten på Baker Hansen, desverre.....
Ved Damtjern derimot ble det inntak av både vann og banan

Ved Storflåtan gård var det tilløp til "trafikkaos"
Etter Damtjern og Storflåtan passerte vi drikkevannet Kringla, som gav oss turens fineste fotomotiv. Så bar det videre på grusveier, kjerreveier og en drøy kilometer på trillesti i retning Kikut.

Tid for en sjekk på kartet ved Kringla
Kikut  ved vakre Bjørnsjøen, kom vi ut fra ensomheten. Her vrimlet det av syklister. Noen brukte dagen til Birkenforberedelser, mens andre tok turen atskillig mer med ro. Det er jo det som er så fint, tilbudet i Marka er for alle, uansett alder, ferdighet og ambisjon.

Halveis i turen er det ikke enten eller. Det er definitivt ja takk, begge deler! Det smakte fortreffelig
En god rast på Kikut sammen med ganske mange andre
På Kikut var vi bare halveis i antall kilometer, men vi kunne glede oss til mye nedoversykling siste delen. Det gikk raskt mot Hammeren, videre på asfaltveien langs Maridalsvannet, før vi vi nådde innløpet til Akerselva. Akerselva er kanskje vakrest om våren og høsten, men gutta som hylte av badefryd i kulpene ved Frysja er antagelig uenig i det. Flott å se hvordan området langs denne elva både brukes og utvikles!

Sykkel - og sommerglede ved Akerselva

Hønse Lovisas hus, en perle ved Akerselva der det ligger ved statuen av Fabrikkjentene
Utbedringer langs Akerselva førte oss opp på Grünerløkka. Her myldret det av lørdagsliv. Vi hadde fortsatt igjen over 2 mil av turen, og nå skrek magen etter noe annet enn banan og boller. Hva passet bedre enn å runde av bydelen av turen ved Schous Bryggeri, som var etablert allerede i 1821 kunne vi lese. Etter inntak av herlig pasta og kald drikke, gikk siste del av turen langs Oslofjorden som en lek. Vel hjemme viste computeren 115 km., og vi hadde hatt sykkelturen som hadde det aller meste. Turen kan fint gjøres i andre og kortere varianter med mye av det samme inneholdet. Ta en titt på kartet og finn din variant, selvfølgelig avhengig av bo - og startsted. Nå er det snart høst og mange uker med fin sykling foran oss, god tur i byen, marka og på fjellet!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar