søndag 8. desember 2013

Dublin - på jentetokt i vikingland!

Førjulsweekend med venninner, hvor skulle vi reise? Vi ønsket spa, shopping, god mat og drikke, moro, litt trening og ikke så mye mer enn 2 timers flytur. Vi valgte Irlands hovedstad Dublin, byen som er grunnlagt av vikingene i år 917. Tidligere besøk på 5 stjernes hotellet Merrion fristet til gjentagelse. Vi skulle ha et snev av luksus! Snart var turen booket, vi fylte baggasjen med bade -og løpetøy,  svart shoppingbelte, godt humør og sjekket inn på SAS fra Oslo til Dublin.

Mottagelsen på Merrion Hotel i Dublin kler en jentetur
En tur på " Hop on - Hop off ", gir gode stopp på Guinness og The old Jameson Distillery

Shopping i julepytet Grafton Street anbefales
Dublin ligger vakkert til ved elva Liffey, som deler byen i nord og sør.  Byen byr på det meste, det er enkelt å komme seg rundt, byen er hyggelig og ganske liten til å være en hovedstad. Det bor rundt en halv million i bykjernen, men antallet øker betraktelig en førjulshelg. Det var julebord  og juleshoppingtid og høy stemning i gatene, særlige i området Temple Bar, som er et " must " for turistene som vil oppleve nattelivet. Her er det en herlig samling av puber, spisesteder, irsk musikk og sjarm. Det å stikke innom her, ta en Guinness, fish and chips og avsluttet med en Irish Coffe som et avbrekk i shoppingen, gir definitivt påfyll av shoppingenergi!

Broen Ha´ penny Bridge fører rett inn i hjertet av Temple Bar. Navnet etter at det tidligere  kostet half a penny å krysse
Elva Liffey deler Dublin i nord og sør

Et  annet " must " i Dublin er et besøk på Guinness! Guinness øl er noe av det Irland er mest kjent for. Arthur Guinness startet å brygge ølet allerede i år 1759. "Ølet er godt og smaker annerledes enn enn det ser ut", var vår dom! Det smaker så godt at det ikke er rart at det brygges nok Guinness i dag til 10 millioner glass per dag, som er verdens forbruk av Guinness! Arthur Guinness var dessuten en bra mann, han var av de første som innførte betalt ferie for sine ansatte, og han grunnla Dublins park St. Stephen´s Green og gav den til Dublins innbyggere. 



Noen Guinness smakere er mer berømte enn andre
Innimellom shopping på Grafton street, og spennende " Hop off" fra bussen, var det nytelser på vårt flotte 5 stjerners hotell. Afernoon tea foran peisen, morgensvømming med ferskpresset juice på bassengkanten, ansiktbehandlinger og massasje, jo det var litt " mini Downton Abbey " på denne turen! Det er godt for kropp og sjel! Et godt tips er å ta med joggeskoene og dermed se enda mer av byen. Byparken St. Stephens Green og The Phoenix Park, som er hele 2 x Central Park i NY på størrelse, gir en fin start på dagen med joggesko og høy puls!


Så vakkert er det å møte dagen med en løpetur i St. Stepheen´s Green


Det er også en god start på dagen med en økt i bassenget på Merrion
Dublin er for meg også litt " mimretid". Her var jeg allerede som tenåring for å besøke en irsk brevvenn, som fortsatt er en god venn. Som 17 åringer haiket vi rundt Irland, 34 lastebilsjåfører på 4 dager er et godt ungdomsminne! Siden har det vært mange turer tilbake og det er alltid stas å nyte det Irland og Dublin byr på. Det blir helt sikkert nye turer, og vi som dro denne gangen skal selvsagt tilbake. Vi må bare spare noen Euro først:-)


Irish Coffee smaker selvsagt best i Irland!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar