søndag 22. desember 2013

#stillenatur er mitt nyttårsønske

To dager til juleaften, gradestokken viser +7 og vinden blåser vekk dagens padletur. Drømmen om en skitur forblir med drømmen. Det er til slutt joggeskoene som vinner dagens kamp uten en eneste konkurrent! Sykkelskoene forsøkte seg, men fulle av møkk innerst i vaskerommet fikk de kun et blikk.
Så kommer man seg ut på stier langs sjøen og får allikevel en fin formiddagstur i vakker natur, med både rådyr og dompapper som turfølge. Vel hjemme er tiden inne for å minnes noen av de magiske opplevelsene det siste året.
Ikke bare padleturen som blåste vekk! Nattens vær hadde herjet med torsken. Denne slapp å bli juletorsk!
22. Desember og denne sparken på Brønnøya venter på bedre tider.
Vintermagi i #stillenatur
Tankene går tilbake til sist vinter og til mil etter mil på ski i stille natur. Juleturene i Oslomarka, nyttårsturene i glitrende snø på Pellestova, helger på Geilo med fine skiturer til Tuvaseter, Prestholtseter og langs Hallingskravet. Morgenturen i skumringen hvor det flakset opp ryper kledd i vinterfrakk, lykteturene blant snøkledde trær i Marka. Jo, det ble en vinter som bød på seg selv i ukesvis og vi tok takknemlig i mot!

Egenkomponert julehilsen i Vestmarka og takk for en herlig skijul!
Nyttår i en snødekket og stille Øyerfjell hvor månen toppet den blå timen
Hallingskarvet og Hardangervidda med turist - og serveringshytter bød på flotte opplevelser også denne vinteren
Vår, sommer og høst i #stillenatur
Så var det det barmarkssesongen som skulle nytes. Padleturene i Oslofjorden og på Sørlandet, se ærfuglungene ta sine første svømmetak, nyte vårens sol, plukke de første blåskjellene. Et av padlehøydepunktene kom først i oktober. En ganske så grå oktobersøndag, padlet vi hjemmefra og snart dukker det opp to seler på fjorden. Vi drømmer vel alle om å svømme med delfiner. Jeg tror ikke det er så mye dårligere opplevelse å padle i tåka blant lekende seler i Oslofjorden!
Kameraet manglet denne dagen, men opplevelsen er godt lagret på min egen "minnebrikke". Sykkelturer i Jotunheimen, på Rallarvegen og i Marka har sammen med jobbsyklingen gitt herlige opplevelser på to hjul!
Lyngør bød på både stille natur og stille hav i sommer
Heldige oss som opplever våren på sykkel på Jotunheimveien
Rallarvegen med kontrastene fra høyfjell til fjord gjør den til en av de vakreste på to hjul

En titt på kartet i Oslomarka, mens vannliljene og stille vann gir et blitte lite magisk øyeblikk
Hverdagslykke
Den daglige dosen av trening og "uteliv", blir sprøytet inn ved å bruke jobbveien på sykkel, i kajakken eller med joggeskoene. Det å oppleve sesongvariasjonene, alt mulig av vær og få en pangstart på dagen nesten hver eneste dag, det er hverdagslykke:-)
Sykle til jobben gir øyeblikk som dette
Padle til jobben gir øyeblikk som dette 
#Stillenatur
Høstens diskusjoner om stille natur har engasjert oss. Heldigvis! Det å bevare stillheten vi har i den vakre naturen vår er så viktig for oss som bor her og bruker den daglig, for Norge som reiselivsopplevelse og for fremtidige generasjoner. Vi ønsker ikke støy fra scootere på land og til vanns. Vi ønsker å bevare stillheten og verne det som er så verdifullt for oss. Takk til friluftsorganisasjonene som står på for å bevare den unikheten vi har i Norge i dag. Min nyttårshilsen i år går til alle de av landets kommuner som har søkt om og fått den store oppgaven med å forvalte frislipp av motorferdsel i naturen. Dere har en av 2014 viktigste oppgaver, lykke til slik at vi fortsatt får de magiske opplevelsene og rekreasjonsmuligheten i  #stillenatur
#stillenatur, som her ved Hallingskarvet, er mitt ønske for det nye året og for all fremtid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar